伊莉討論區

標題: 徐子淇孖黎姿整環保袋 幫助愛滋遺孤上學 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2015-11-7 01:05 AM     標題: 徐子淇孖黎姿整環保袋 幫助愛滋遺孤上學

恒基千億新抱徐子淇剛剛誕下孻仔李建熹,不過子淇向來對慈善活動都不遺餘力,身為智行基金會慈善大使嘅佢,早前聯同黎姿、李治廷、葉蘊儀、王馨平同陳嘉容等人,親手製作「愛心環保袋」為「bagforbetter」展覽進行籌款,所有收益將全數用於援助內地受愛滋病影響兒童嘅教育經費。

徐子淇表示:「我同晞彤一齊設計呢個帆布袋,當中充滿住佢每天返學見到嘅可愛事物,好似有圖書、色彩繽紛嘅繪畫同開心嘅笑臉。期望大家支持同愛護,可以讓更多國內嘅愛滋遺孤上學讀書,令佢哋可以好似畫中嗰棵樹咁茁壯成長。」

心得:富貴是命運,但有心幫人是個人意志,這群明星真是

[attach]111586261[/attach][attach]111586265[/attach][attach]111586263[/attach][attach]111586264[/attach][attach]111586267[/attach][attach]111586268[/attach][attach]111586262[/attach][attach]111586266[/attach]

作者: appendixbeam    時間: 2015-11-7 01:11 AM

太太平時玩的遊戲  
作者: oscar13    時間: 2015-11-7 01:49 AM

明星有愛心做公益就對了
我相信能幫助更多人你也會很開心的

作者: a5720104    時間: 2015-11-7 04:55 AM

親手製作愛心環保袋來義賣
她還真是有心啊
希望能順利募得款項讓這群兒童上學
作者: zogol    時間: 2015-11-7 02:53 PM

至少是善舉吧,雖然不知道是誰zzz
作者: adsl35190025    時間: 2015-11-14 05:54 PM

人美心更美阿!!!真是超有愛心~~~
作者: BC0951049    時間: 2015-11-15 03:59 AM

有錢人應該要多做點善事回饋社會

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://www76484.eyny.com/) Powered by Discuz!